Aperol Spritz

12. 04. 2024, 19:41

Výrazný a osvěžující Aperol Spritz chutná nejlépe s ledem ve velké sklenici na víno ozdobené plátkem pomeranče a v dobré společnosti. Těší se obrovskému růstu popularity především v posledních letech, jeho historie však sahá až do 50. let 20. století, kdy vznikl v itaských Benátkách jako varianta benátského vinného střiku neboli Spritz Veneto.

Ingredience

  • 3 díly Prosecca D.O.C. (90 ml)
  • 2 díly Aperolu (60 ml)
  • 1 díl perlivé vody (30 ml)
  • 1 plátek pomeranče

Postup

Příprava skvělého nápoje Aperol Spritz je stejně jednoduchá jako když počítáte 3-2-1. Je to poměr 3 dílů Prosecca, 2 dílů Aperolu a 1 dílu perlivé vody. Nasypte kostky ledu do sklenice kulatého tvaru na stopce, nalijte 3 díly Prosecca D.O.C., 2 díly Aperolu a 1 díl perlivé vody, jako ozdobu použijte pomeranč nakrájený na plátky. Mužete zkusit i jiné kombinace, například dostatečně velkou sklenici naplnit ledem, přidat 1 díl prosecca, 1 díl Aperolu, trochu sody a ozdobit plátkem pomeranče.

Štítky
Recepty

Komentáře

Diskuze je prázdná.

Tento e-shop využívá cookies a bez jejich použití není schopen fungovat. Nesouhlasím s použitím cookies na tomto e-shopu (zobrazí se prázdná stránka).

Souhlasím
Nesouhlasím